Prijzen 2020

De machine wordt altijd gereden door een terzake deskundige machinist om uw en onze veiligheid en die van omstanders te waarborgen. De machinist heeft te allen tijde het recht om de machine om technische redenen uit dienst te nemen als dat nodig is. Verrekening vindt in dat geval plaats naar rato van de geleverde diensten. (gelukkig zijn stoommachines doorgaans erg bedrijfszeker te noemen) 
Onderstaande prijzen zijn een indicatie, neem vrijblijvend contact op voor een passende offerte.  Voor meerdaagse of bijzondere stoomevenementen  kunt u contact met Stoomplezier opnemen voor een prijsopgave.

 

Ook voor een opening , jubileum of bijzondere gelegenheid als een trouwerij is Stoomplezier in te huren. Zelfs inzet bij een begrafenis behoord tot de mogelijkheden.

De Fire Dragon is nog steeds te huur voor het maken van ritten. Ik  rij echter niet meer hele dagen met de wagens rond.

Prijzen voor ritten op aanvraag.

 Indien van toepassing worden kosten voor (gemeentelijke) vergunningen en/of ontheffingen doorberekend aan de opdrachtgever.


De Fire Dragon kan ook met het draaiorgeltje aan de riem  op uw evenement spelen. Dit is een klein 31 toetsorgeltje wat geheel mechanisch speelt op papieren muziek rollen. Het volume is zodanig  dat het geen overlast geeft op bv een braderie. Ik heb genoeg  muziekrollen om uren te spelen zonder dat hetzelfde deuntje voorbij komt. 

In bijvoorbeeld een optocht gaan het orgel achter de trekker mee samen met de waterwagen en indien nodig extra materiaal wagen.

 

Richtprijs €270,00 per dag

Transport/ reiskosten €0,50 per gereden km.

prijzen zijn ex btw.

 

Draaiorgels houden niet van regen, erger nog ze gaan er  van vals spelen.  Om die reden zet ik bij slecht weer een kleine party tent boven het orgel. Waar dat niet kan zal de muziek helaas moeten stoppen en gaat er een dekzeil over het orgel. De trekker blijft dan wel onder stoom en zichtbaar, die kan er wel tegen.

 


Andere tijden zijn in overleg mogelijk. 
Kolen zijn standaard bij de prijs inbegrepen, om praktische redenen dient de organisator van een evenement voor schoon(leiding)water te zorgen. 
De machine is WA verzekert, voor de rondritten zijn de inzittenden eveneens mee verzekerd.  


Het afladen en opstoken kost ongeveer 1½ uur, dit is bij de prijs inbegrepen maar ik heb deze tijd echt nodig voor een draaidag begint. Een parkeerplaats in de buurt voor een bus met aanhangwagen is dan ook wenselijk om gereedschap, kolen, olie etc bij de hand te hebben.

De snelheid varieert al naar gelang het soort wegdek of terrein, en de omstandigheden tussen de 4 en 9 km/u. Per dag wordt meestal tussen de 15 en 25 km afgelegd. Stoomplezier rijd niet over wegen van kasseien of veldkeien, de machine is namelijk ongeveerd en op dit type wegen rijd dat zeer onaangenaam, en kan er ook schade aan het materiaal ontstaan.

Stoomplezier rijd ook als het regent of waait, hooguit schuilen we even voor een (onweers-) bui. Bij sneeuw en gladheid wordt er niet met passagiers gereden. De opdrachtgever dient zelf te zorgen voor een slechtweer verzekering, of een alternatief. 

Indien de terreinomstandigheden slecht zijn door bijvoorbeeld veel regen dan behoud Stoomplezier zich het recht voor om met slechts 1, in plaats van de gebruikelijke 2 volgwagens te rijden, zulks om ongelukken en/ of schade te voorkomen. De overeengekomen prijs  blijft dan echter van kracht. Verharde wegen en paden zullen normaal gesproken geen problemen opleveren.

 

Van half november tot eind maart wordt er onderhoud uitgevoerd. Bij inzet in deze periode wordt een wintertoeslag op de normale prijzen berekend. Er moet n.l. extra werk verzet worden om de machine rijklaar te maken. Ook de verzekering brengt in deze periode extra kosten met zich mee.  Om die redenen moet een winter-rijdag ruim van te voren aangevraagd te worden.

Genoemde prijzen zijn exclusief 21% BTW